Szakrális épület

Szakrális épület

A 9/A és 9/B épületet érdemes külön választani, mert két teljesen különböző, és eltérő stílusú épületről van szó. A kapualj köti össze a kettőt, amin csak a 9-es szám szerepel. Az épületegyüttes egyik oldalán a 7., másikon a 11. számú, szintén helyi védettségű épület áll, tehát az elszámozás kizárható.

Mindkét épületre jellemző, hogy a homlokzat ép, hibátlan, a belső szárnyak és a közös tér rendkívüli módon elhasználódott, nő a gaz, a beton járólap töredezik, a körfolyosók alján darabokban szakad le a vakolat.
Ha külön lehetne pontozni, az utcai frontra 5, a belső udvaron álló épületrészekre 2 pontot lehetne adni. Ezért ítéltem (nagy sajnálkozással) 3-at.
A szakrális épületek közé sorolásának okát nem udom megítélni, nincs tudomásom arról, hogy a két épület közül bármelyik is ilyen célt szolgált volna. Jelenleg bank működik mindkettőben, a 9/B-ben pedig még egy kis kiülős vendéglátó egység.

Korona Szálló (0.086 km)