Ránézésre valamikor a '20-as, '30-as években épülhetett, kevert stílusú ház. Őriz még az ablakai formájában szecessziós vonást, de már a modernizmus jegyei is megjelennek a falakon.
A 2010-es képhez viszonyítva semmi javulás nem tapasztalható, ugyanúgy éktelenkedik lepusztult utcai frontjával a Széchenyi István utca szép épületei között. 2008-tól indult a "Széchenyin" egy nagyszabású tömbrehabilitáció, de ebből néhány épület kimardt. Okát csak vélelmezem: a vegyes tulajdonlás okozhatta a nehézségeket.
Ennek a háznak is fele-fele részben magánszemélyek a tulajdonosai, többi a Miskolci Ingatlankezelő "gondozásában" áll. Az udvar első emeletén például vendég színészeket szállásolnak el szükség szerint, a város nem túl nagy dicsőségére.
Egy számomra eddig ismeretlen lakó házaspár szívesen mesélt, és levittek a pincébe is, hogy lássam, ott mi van. Tőlük tudom, hogy a tulajdonosok már mindent megtettek a felújítás érdekében, természetesen vállalnák az anyagi terheket is. A MIK azonban nem lép, és nem tudni, miért...
Az épület alatt hatalmas pince terül el, a teljes alaprajzon túl kinyúlik a főutcára, egészen a villamos sínekig. Statikai szempontból stabil és száraz pince, a vakolatát viszont le kellene verni teljesen, s újravakolni az egészet.
Elképesztő az a gondatlanság és felelőtlen herdálás, ami ezen az épületen látható.