Általánosságban jó állapotú épület, a lábazatánál viszont néhol mállik a vakolat.
Eredetileg pénzügyi palotának építették, a bejárata fölött elhelyezett évszám szerint 1912-re készült el. A hatalmas saroképület a Fazekas és a Dózsa György utcák sarkának városképileg is meghatározó eleme, főhomlokzatával a Fazekas utcára néz.
Az épület leírása:
"A székház és tervezője a mű elkészülte után heves viták kereszttüzébe került. Elsősorban a homlokzatok erőteljes, sokak szerint túlzó tagolását támadták. A nyugati, 28 méter hosszú Dózsa György utcai oldalon ugyanis 4,6 méteres, 50 centiméter kiugrású, az északi, 73,4 méter hosszú Fazekas utcai homlokzat két végén 6,5 méteres, 40 centiméter kiugrású, középen, a főbejáratnál 16 méter hosszú és 1 méter kiugrású rizalitot helyeztek el. A tervet Szűcs Sándor városi főépítész védte meg, aki szerint az épület monumentalitása „egyenesen megkívánja a homlokzat ilyen erős tagolását”. A Fazekas utcai főbejáratnak üvegezett kovácsoltvas kapuja van, két oldalon dór oszlopokat stilizáló kő pilaszterrel, a fölötte lévő, háromszög alakú lezáró elemben az építés ideje látható („Anno MCMXII”). A nagy középső rizalit koronázó párkány alatti felső részét az emeletráépítés során változatlan formában építették meg. A főbejáraton át először a magasföldszintre lehet feljutni, széles, hármas tagolású lépcsősoron. Itt helyezkedik el a kapusfülke, és innen közelíthető meg az udvari rész felé kiugratott lépcsőház. A mennyezet és a boltozat alsó felülete geometriai mintázatú kazettás freskóval díszített. A kétemeletnyi belmagasságú lépcsőház udvarra néző falán fémkeretbe foglalt, hármas tagolású színezett ólomüveg ablakok vannak."

Forrás: Dobrossy István: Miskolc írásban és képekben 1/1. Miskolc: Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Levéltár. 2006. 63–65. o. ISBN