Az adatlapon a címet javítani szükséges, mert nem létezik 13-15 szám alatt épület. Két egymástól független épületről van szó. Az északi tehermentesítő út ellentétes oldalán, a 13. szám alatt áll az ÉMÁSZ '70-es éveket idéző panel-épülete, ez nyilvánvalóan nem műemlék.

Az út másik oldalán, a 15. szám alatt a Tűzoltóság vöröstégla épületéről lehet szó, ami a modernista építkezés szocreálként emlegetett szép példája véleményem szerint. Arányai, az emeletek, ablakok kiosztása, rendje kiegyensúlyozott, bizalmat sugároz. A sarkán elhelyezett árkádok valamint a legfelső szintjén alkalmazott körablakok, ennek a szintnek a világos színe oldja a ház tömbjének szögletességét, zártságát.
Az építésének idejét nem sikerült megtalálnom, a 60-70-es éveket tartom valószínűnek. Az épület állapota kifogástalan.