Az adatlapot javítani szükséges, mert ezt az épületet eredetileg is törvényhatósági céloknak megfelelően emelték, soha nem volt lakóház. Tervezőjének korabeli sajtóértesülések alapján Kiss István műegyetemi tanárt gondolták, de a későbbi kutatások inkább Kiss-Jablonszky Ferencet tartják valószínűnek.
A maga idejében korszerű háznak vízvezetéke, központi fűtésrendszere világítása volt.
A homlokzat második emeletén a Béke, Jog, Törvény és Szabadság allegorikus szobordíszeit helyezték el, melyek esztétikai értéke vitatott.
Az épület stílusa eklektikus. Átfogó rekonstrukciójára 1978-1982 között került sor, ekkor egy harmadik emeletet is húztak rá, ami stílusában semmiképpen nem illeszkedik az épület karakteréhez, inkább a kor építészeti trendjeit viseli magán.
Legutóbb 2015-ben újították fel a teljes belső teret is, ennek során a 2. emeleti járólapok kivételével megtartottak mindent, ami az épületben eredeti volt. A falak és díszítmények színei, a párkányok és a tört fehéren hagyott ajtók, ablakok összességükben nyugodt, kellemes, kiegyensúlyozott harmóniát eredményeznek.
Az épületrészek egyik - korábban kihasználatlanul hagyott - átjárójában egy bemutató emlékszobát alakítottak ki a bírósági munka tárgyaiból, eszközeiből és emlékeiből, a régi bírák személyazonossági igazolványaiból.
Az épület állapota kifogástalan.