A címet át kell írni: régen volt 9. szám, de átszámozás következtében a magyar ortodox templom házszámával megegyezik. Ma tehát a templomot és a régi 9. számú épületet is a 7. szám alatt jegyzik. Ugyanazon a telken emelkedik a templom, valamint az eredetileg görög iskola céljából emelt téglalap alapú, emeletes épület. A földszint Magyarország legszebb és legnagyobb egyháztörténeti gyűjteményének, egy kápolnának a helye. Téli időszakban az ortodox húsvétig itt tartják a liturgiát. A múzeum folyosóján a két miskolci görögkeleti iskola tárgyi emlékeit helyezték el két tárolóban.

Az emeleten a paplakás és az egyházi iroda helyezkedik el.
A két műemléket tehát egy cím alatt, de külön kell kezelni. A templom helyrajzi száma 2626, az Ortodox Múzeumé 2627. Az azonosítójuk: 2935 illetve - 16824.
A múzeum homlokzata a Deák térre néz, bejárata a templom kertjéből nyílik.
Az épületben volt iskola 1806-ben létesült, a múzeum 1988-tól foglalja el itt a helyét.
A gyűjtemény termei nagyon szépen rendezettek, kívül az épület fala piszkos, festése megfakult, és rajt vizesedett falrészek láthatók. A lábazat is vizesedik.
Megjegyzés: a papnak az egyik közüzemi számlát még mindig Deák tér 9. szám jelöléssel hozzák.
Megjegyzés: ha a Google térképbe vagy a Google Earth Pro-ra beírom a Deák tér 9. számot, a múzeumnak a Görgey utca felé eső végét mutatja mindkettő.

Rendház (0.085 km)