A Deák tér 7. szám alatti telken három objektum áll: az utca frontján egy földszintes, L-alakú ház, és egy emeletes másik épület: az ország leggazdagabb ortodox kegytárgygyűjteménye, a Magyar Ortodox Egyházi Múzeum.
Mindkettő a 7. számot viseli, az udvari frontjuk elválasztás nélkül egymás felé néz.
A kertben áll a copf stílusban, 1785-1806 között épült ortodox görögkeleti templom; mely Közép-Európa egyik legnagyobb, legszebb görögkeleti temploma.

A bal oldali épületben egy könyvelő iroda működik.A háznak a homlokzati része sem hibátlan, de a belső egységei olyan mértékben elhanyagoltak, lelakottak, hogy teljesen méltatlanná teszik a maga nemében páratlan és élő ortodox templom környezetét.

Az utcai front jobb oldalán álló ház 1805-ben épült. Az eredetileg iskolaként funkcionáló emeletes épületet 1988-ban alakították át múzeummá, mely a görögkeleti egyház történetét mutatja be kultúrtörténeti hagyatékain, egyházművészeti tárgyain és egyéb dokumentumain keresztül.
Az egykor nagyhírű iskolát Janovics Ferenc, gazdag miskolci kereskedő építtette a saját költségén, késő barokk stílusban. Az intézmény működését az egyház és a helyi kompánia biztosította.
Az 1980-as évek elején újították fel kívül és belül is a város segítségével, azóta nem végeztek rajta semmiféle karbantartó munkát.

Rendház (0.077 km)