A Deák tér 3. szám alatt álló épület műemléki védettségű, klaszicista stílusjegeket hordozó, a 19. sz. végén magtárból kialakított lakóház volt. A görög kompánia telkén állt ekkor. Felújítását Miskolc város vezetése a Kossuth-díjas grafikusművész, Feledy Gyula állandó kiállításának elhelyezésére a művész 60. születésnapjára készíttette el 1988-ban. Azóta ad helyet a város tulajdonába került alkotások bemutatásának. Itt alakították ki a Múzsák Kertjét, mely a városban élt művészeknek megemlékező helye.
Ma az épület (a homlokzatán keletkezett kisebb vakolathibától eltekintve) megnyugtató módon rendben van.Rendszeres használatban áll,a Miskolci Galéria kedvelt és látogatott egysége. Sűrűn tartanak itt előadásokat, bemutatókat, foglalkozásokat; és Feledy Gyula állandó tárlata mellé folyamatosan rendeznek időszakos kiállításokat is. Külső és belső terei gondozottak, ápoltak. Igazi közösségi tér.

Rendház (0.088 km)