Volt katolikus Népiskola, mai Reguly Antal Általános Iskola "kistornaterem"

Szakrális épület

Zirc honlapja szerint "1889-ben Supka Jeromos apát úr a tér kopársága ellenére az élet szellemi gyökerét vetette, alapozta meg a tér dél oldalán építtetett 4 tantermes iskolával. Nevét az iskola folyosóján emléktáblán örökítették meg az utókor számára. Felirata: Ezen épületet a Katolikus Népoktatásnak emelte Supka Jeromos Zircz-Pilis-Pásztói és szentgotthárdi apát, 1889. Az iskola a tér felé nyílik, de nem a tér területére épült, hanem az Imrekertben a tér határvonalára. Az iskola elé nyárfákat ültettek, valamint a tér oldal vonalára több helyen is.

A Népiskola főbejárata fölé az építtető zirci apátság szép formában és jól látható nagy méretben elhelyezte címerét. (...)

Címer jelentése:

A darumadár a felemelt lábával egy kavicsot tart, mely az állandó éberségre utal, ha a követ leejti, akkor a madár felébred.
A csőrében tartott zöld ág a tiszta lelkű életet, a növekedést jelenti.
A MORS szó egy-egy betűje Heinrichau francia anyamonostorának, Morimundusnak a rövidítése. (...)"