Madi Kovács kastély

életveszélyes állapotú épület a Duna partján.

" A paksi eredetű Mádi Kovács család feltehetően a 19.sz. század közepén építette Gerjen határában, a Duna mellett a György-major nevezetű részen a kastélyát. A kastély ma19.század végi képet mutat, és "természetesen" romos és életveszélyes. A család leghíresebb tagja Mádi Kovács György táborszernagy, honvédkerületi parancsnok 1897-es nyugdíjazásakor is ebbe a családi kastélyba vonult vissza, feltehetően ő lett a kastély utolsó átalakítója. Itt is halt meg 1901-ben. Ma a kastélynak lehet valamiféle tulajdonosa, mivel a környéket sűrűn teleragasztották "Magánterület, belépni tilos!" táblákkal. A helyi gerjeni újság egy nem túl régi száma pedig arról tudósít, hogy miután minden létező dolgot kiloptak a kastélyból, a szarufák lefűrészelése után a kastély életveszélyes állapotba került. "

lakóépület (1.886 km)
lakóépület (1.906 km)