A templom legutóbbi renoválását a jelenlegi lelkipásztor elődje munkájaként folytatta, de a 10 éve elkészült renoválás néhány helyen, főként a lábazatnál meg sem látszik, mivel építésekor a szigetelést nem ismerték, s a renoválás idején a modern technológiákat szintén nem alkalmazták. A parókia is nélkülözte a szigetelést, így e beiktatáskor felújított épület pár év múlva szintén romos állapotba került. A helyi lelkész korábbi holland ismeretsége révén kapcsolata került a holland Epe város Sion-egyházközségével (a sokféle holland református gyülekezet egyike). Végül testvérgyülekezeti viszonyba került a gerjeniekkel. Ennek egyik látható formája a Dunamelléki egyházkerület segélyének kiegészítése révén a parókia szigetelését un. elektroozmikus módszerrel végezték el. Jelentkezett egy másik probléma: az óriási templom fűthetetlen, s ezért a téli istentiszteleteket az istállóból átalakított gyülekezeti teremben kellett megtartani. A holland testvérgyülekezet nagy összefogással és szeretettel erre is rendezett gyűjtést, s így az 1,5 milliós új épület teljes egészében, némi helyi gyülekezeti segítséggel elkészülhetett.
Az épület nagyon szép, a környezete rendezett.

kultúrház (0.000 km)