Regionális Közművelődési Központ

Ez az épület a legteljesebb zűrzavar, ugyanis a művelődési központ (felirata szerint József Attila Művelődési Ház, Mozi) egy totálisan jellegtelen, földszintes, szürke épület, 60-70-es években épült szocreál tégla, még a nyílászárói is ilyenek. Falain több helyen mállik a vakolat, és talán még az is elképzelhető, hogy nemigen használják semmire.
A vele szemben álló szürkés épület már érdekesebb, abban mindenféle hivatal működik, és bár néhány elemében modern, inkább tűnik eredetileg régi épületnek. A hivatal mellett áll egy harmadik épület, timpanonos-oszlopos középrizalitos, az ablakainak szemöldökpárkánya és díszes köténypárkánya is van - ez valószínűleg egykor valamilyen kúria lehetett, ma azonban (táblája szerint) Bóbita Gyerekház működik benne. Ez utóbbi mindenképp megérdemelné a védelmet - ellentétben a művház szürke kockájával.

A koordináta a művházra mutat.