Szapolyai vadászkastély

Kastély-kúria

Az épületben a Hímesudvar nevű, ismert borászat működik már jó ideje.
Sajnos a falazaton (és a kő lépcsőkorláton) több helyen jókora repedések látszanak, az egyik falsarkot acélsínnel meg is pántolták már. Nem vagyok statikus, de talán valamiféle rossz irányba fúrt pince lehet az épület alatt, amitől az mozogni kezdett, ez okozza a repedéseket (mivel itt járműforgalom gyakorlatilag nincs, csak sokszáz méterrel lentebb, az nem okozhat ilyesmit).
A repedések miatt az állapot talán inkább hármas lehetne, azonban jól látható, hogy az épületet és a kertjét is karbantartják, gondozzák (a lehetőségek szerint), így megérdemli a négyest.

A kertbe egyébként a szomszédos Dózsa utca felől is van bejárat, a borászat ismertebb kapuja van ott, a Bem utca felől csak egy kocsik számára készült közlekedőkapu van.