Megújulásunk támogatója:  
szabályok

missmoon jelentései

Az oszlopok a fejlécekre kattintva rendezhetők (ismételt kattintással megfordítható, alaphelyzetben a bejelentés időpontja szerint rendezett, a listában a helyszíni időpont látható). Kérhető a jelentések adatainak listája is.

Összesen: 2 db jelentés.

Présház Balatoncsicsó,

2012.06.09 17:34 missmoon állapot: 5 - koordináta: N 46° 54,727' E 17° 41,572' - pont: 26

Végre, műemlékes kollégákkal folytatott helyszíni szemle alapján sikerült tisztázni az épület ügyét. Az előző jelentésemben foglalt épületet szerencsére/sajnos helytelenül jelöltem meg. Attól, hogy az nem szerepel a jegyzékben, a folyó elmebeteg tönkretételt nem kellene ölbetett kézzel néznie sem az építési hatóságnak, sem a lokálpatriótáknak. Az eredeti forma a műemlékhez közel hasonló, nekem még volt szerencsém látni régi, pusztuló fényében. Tehát a jelentést felülírom, de a véleményem tartom és intézkedés szükségességét szorgalmazom.
A műemlék épület gondos gazdájának köszönhetően szerencsére jól van, igazán bájos. Kétosztatú, istállós épület, mely kivitele egyszerű, díszekben nem bővelkedik. Belseje rendkívül kedves, berendezése hiteles. Mellékelek egy felújítás előtti fotót is- erre kérem a tulajdonos engedélyét. Köszönjük a kedves fogadtatást ismét!

Eszterházy-présház Hegymagas,

2012.05.03 13:00 missmoon állapot: 3 - koordináta: N 46° 50,077' E 17° 26,900' - egyéb

Az épületet felújítják! Vélhetően rendezett körülmények között. Továbbá látok egy új melléképületet is a háztól nem messze.