Gyertyaszentelő Boldogasszony templom

A község központjából ÉNY felé kiinduló utca D-i oldalán az utolsó épület.
Rövid leírás:
Az Árpád-kori eredetű faluban az 1300-as évek közepén, egy korábbi fatemplom helyén emelt épület Liptó egyik legszebb temploma. Szabálytalan alaprajzú kőfallal körülvet, egyhajós, keletelt épület. A nyugati torony felett pompás fa galériás, hagymakupolás toronysisakot találunk. Az egyenes záródású szentély tető gerincére kis fa fiatornyot építettek. Az épület belsejében rejtőző értékek igen jelentősek: eredeti formájában maradt meg hálóboltozata, falát 14. századi freskók díszítik, 3 középkori oltára mellett gótikus keresztelőmedence, festett mennyezet és karzatok díszítik. A reformáció idején evangélikus kézbe került és csak 1707-ben jutott vissza a római katolikusokhoz. Mai képét az 1954-55-ös műemléki helyreállítással nyerte el.