Szent Szervác plébániatemplom

A települést észak-déli irányban átszelő úttól északkeletre, a középkori városmag területén
Rövid leírás:
Ménhárd napjainkban inkább falusias jelleget mutat, inkább csak a főtere, az ottani telekkiosztás utal középkori eredetére. Ettől a teresedéstől északra, kis dombon áll a keletelt plébániatemplom. A felszíni jelek alapján korábban teljes egészében fal vette körül. Nyugatról masszív torony, északról sekrestye, délről kis kápolna csatlakozik hozzá. A hajónál alig keskenyebb szentélye egyenes záródású. Hajója középvonalában két oszlop áll, így kéthajós kialakítású, boltozott tér. Alapításának, építésének idejét 1222-re teszik, védőszentje Szent Szervác, vagy Szerváciusz, a 4. századi liége-i, majd maastrichti püspök, a németalföldi területek térítője. A mai Szlovákia területén ez az egyetlen templom, amit neki szenteltek, bár Szent Szervác, egyikeként a fagyos szenteknek, közismert volt.
A támpillérekkel övezett épületet a 18. században barokk formában átalakították, legutóbb 2008-ban újították fel. Belső berendezésének legértékesebb darabja egy bronzból készült keresztelőkút a 15. század végéről.