A képek forrása: Szeder László / wikipedia

A kép forrása: FELVIDÉKI / Panoramio
A falu közepén.
Rövid leírás:
A talán 11-12. századi gyökerű faluról a fennmaradt írott források a 13. században emlékeznek meg először.

A kisközség közel nyugat-keleti orientációjú, egyhajós, nyereg tetős református templomának téglalap alaprajzú belső tere keleten félkörív záródású. Belső terét növényi díszítésű festett fakazetták fedik, hasonló jellegű a karzat mellvédje. 1786-1791-ben épült egy régi, talán még középkori templom alapjain. Falai simák. A tetőgerinc fölé emelkedő, fából készült huszártornya fiatalabb.

A szájhagyomány szerint a nyugati oldalfalban egy gótikus portálét falaztak, illetve vakoltak be a templom építése idején.

Beélik-kúria (1.045 km)
Kripta (2.554 km)