A falu központjában, a fő utca északi oldalán.
Rövid leírás:
A hegyi települést a 15. században hozták létre a vlach jog alapján. Lakói tipikus erdei és hegyvidéki mesterségeket űztek: pásztorkodtak, fakitermeléssel foglalkoztak, ill. az új korban a közeli gyárakban dolgoztak.

Az 1773-1774-ben épült evangélikus templom lényegében késő-barokk épületnek tekinthető. A keletelt tengelyű, egyhajós, nyeregtetős épület téglalap alakú hajójához nyugaton karcsú torony csatlakozik. A templom mai klasszicista köntöse az 1832-es nagy javítás idején készült. Falait lizénák és az egymás fölött vágott ablaksor nyílásai tagolják. Tompaszögben záródó szentélyét lunettás dongaboltozat, hajóját, melynek három oldalán karzatot emeltek, porosz boltozat, eredeti, zárt térre nyíló bejáratát cseh süveg fedi.

A leírás Erdélyi Géza: Gömör vármegye klasszicista építészete című munkája nyomán készült.

Márton-kúria (7.098 km)