A falu központjában lévő téren.
Rövid leírás:
Az Árpád-kori eredetű falut írott forrás a 13. században említi először. A település fölé emelkedő Várhegyen egykor állt vára - amely ma már csak mint felszínalakulat látható - a Tatárjárást követően épült.

A község központjában épült református templom tulajdonképpen az első figyelemre méltó klasszicista egyházi épület Gömör területén. Építője a tehetséges és Gömör szerte ismert rimaszombati kőművesmester, Fischer János. Építési ideje 1802, átépítési évei 1835-1840. Az utóbbi beavatkozás azonban a templom eredeti jellegét alig érintette. A téglalap alaprajzú, egyhajós, kontyolt nyereg tetős, cseréppel fedett templom egyenes záródású terét három cseh süveg fedi, a két hosszanti fal mellett emelt kőkarzat gazdagon díszített. Külső falazata sima, csupán lizénák keretezik. Az északnyugat-délkelet tengelyű épület tornyát szép, barokkos harangsisak fedi.

A leírás Erdélyi Géza: Gömör vármegye klasszicista építészete című munkája nyomán készült.

Bíró-kúria (1.531 km)