A kép forrása: PavolG / Panoramio
A falu központi terén.
Rövid leírás:
A központi fekvésű templom és a különálló torony építésének éve ismeretlen. Csupán annyi bizonyos, hogy a téglalap alaprajzú teremtemplom két részre osztható, s a korábbi rész egyike a legrégibb református templomoknak. Építési ideje a XVI. század második felére esik. Századokkal később, a Türelmi Rendelet kiadása után kibővítették. Az új rész deszkamennyezetére és karzatára a korábbi rész reneszánsz ízlésű növénymotívumait festették. A karzatot festett-faragott csavart oszlopok tartják. A szószék és az Úrasztala a templom további tartozékaival együtt a templombővítés idejéből, a XVIII. század végéről való, s úgyszintén faragott és stilizált növénymotívumokkal díszítették. Az úrasztali kegyszerek a XVIII. századból származnak. Az a tény, hogy a templombejárat építésénél régi, faragott köveket használtak (valószínű, hogy a XIV. században említett kőtemplom portáléjáról van szó) arra utal, hogy a szilicei fennsík e gyönyörű fekvésű kisközsége nagyon régi település lehet. A templom külső falazata sima, csak déli oldalán, ahol a falait aránytalanul erős támpillérek szilárdítják, törik át ablaknyílások. A terepből kiemelkedő templomkertet kőfal zárja körül. A templom önálló tornya klasszicista jellegű, s a XIX. század első harmadában építették.

A leírás Erdélyi Géza: Gömör vármegye klasszicista építészete című munkája nyomán készült.