A falu északnyugati szélén, domboldalon.
Rövid leírás:
A Csermosnya festői szépségű völgyében meg-húzódó község, Gömör legkeletibb fekvésű települése. A község központját egy kőfallal körülvett római katolikus, barokk stílusú templom uralja.

A klasszicista református teremtemplom a Türelmi Rendelet értelmében a településen kívül épült 1787-ben. Az egyhajós, téglalap alaprajzú, kontyolt nyereg tetejű templom tengelye északkelet-délnyugati. Az épület legfőbb érdekessége az a ma már egyedülálló megoldás, ahogyan a templomteret lefedték: a tetőszerkezetre függesztett, fából ácsolt, vakolattal bevont teknőboltozattal. Az 1836-ban épült tornyot, amely a templom délkeleti hosszanti falának kereszttengelyében helyezkedik el, és amelyen keresztül a templom bejárata nyílik, kúp alakú sisak fedi.

A leírás Erdélyi Géza: Gömör vármegye klasszicista építészete című munkája nyomán készült.