A falu északi részén, a domboldalon.
Rövid leírás:
A reformáció idején Torna megye szinte teljes egészében protestáns vallásúvá vált. Az Árpád-kori eredetű falu középkori plébániatemplomát ezért a reformátussá vált közösség tovább használta. Az erőszakos ellenreformáció során az ősi templom többször is gazdát cserélt, végül a Rákóczi-szabadságharc lezárulta után, 1713-ban végleg a katolikusok kezén maradt. Az évtizedekig házaknál összegyűlő reformátusoknak végül 1784-ben sikerült felépíteniük mai egyhajós, téglalap alaprajzú, barokk-klasszicista stílusú templomukat, melyhez 1795-ben csatolták hozzá a mai, gúla sisakos harangtornyot. A templomot és a többi egyházi épületet 1803-ban kőfallal vették körül. 1846-ban a települést porrá égető tűzvészben a templomhajó is tönkrement. Ezt az addig síkmennyezetes hajót a gyülekezet már a hajóba beugró pilléreken nyugvó poroszsüveg-boltozatosként újíttatta meg, kialakítva mai képét. A tragédia miatt nincstelenné vált falu református gyülekezete a szintén tönkrement bútorzatot csak 1852-re tudta pótolni a ma is látható padokkal. Fekete márvány úrasztala 1911-ből való. Neoklasszicista szekrényű orgonáját Országh Sándor készítette 1886-ban Budapesten.

A templom bejárata a torony alatt nyílik. Eredeti ajtaját sajnos egy szörnyűséges, fémkeretes üvegajtóra cserélték, amely nem méltó az épület értékeihez.