Városi iskola

Köztársaság utca (Republicii) 41. szám.
A 20. század elején építették, szecessziós stílusban. A líceum működik benne.
Utcasorba épített, szabadon álló, emeletes, L alaprajzú épület. Terméskőből készült lábazat erősíti. Fölötte, az ablakok könyöklőpárkányának vonalában egy övpárkány húzódik. A földszinti nyílászárók trapézben zárulnak, az emeletiek egyenes záródásúak. Az emelet középső traktusában két „bow window”-szerű kiugrás látható, amelyeket világítóablakokkal áttört hullámos oromzat zár le. Fölöttük lanternás tornyocskák állnak. A két építményt egy balkon köti össze. A közöttük levő ablak keretelése meghosszabbításában három hosszúkás világítóablakkal áttört, szegmensíves záródású oromzat áll. A három oromzat szemöldöke egy összefüggő hullámot alkot. Az L sarka lekerekített. Az emeleten két oszloppal díszített erkély látható, amely követi az épület lekerekített formáját. A tetőn kis nyeregtetővel ellátott világítóablakok vannak. A mellékhomlokzati részen tetőbeépítés látható, manzárdablakkal.

Az épület felújítva nagyon jó állapotban.

Cenc-ház (0.383 km)