Temetőkápolna

A kép forrása: Ueb-at/wikipedia.org
Kápolna
A Hundeswart elején található a temető, ennek közepén áll.
Rövid leírás:
A település mai neve már 1289-ben olvasható a forrásokban (Pinkafelde). A terület 1644-től a Batthyány család uradalma.

A mai temetőkápolna 1835-ben épült a romantikus historizmus stílusában. Carl Roesner bécsi építész korai munkája. Négyszögletes alaprajzú, egyszerű tömegű, nyereg tetős építmény, keleti homlokzatán a tető gerince fölé emelkedő huszártoronnyal, rusztikázott falfelületekkel. A gótikus üvegablakok motívumait utánozó osztású, neogót bejárati fakapuja a nyugati oldalon található.

Az oltárképet és az oltárt Eduard Steinle készítette 1835-ben. Témája Krisztus keresztre feszítése. A mellékoltár oltárképe eredetileg a falu plébániatemplomában állt. 1826-ban készült, Johann Nepomuk Höfel festménye. A feltámadt Jézust és Mária Magdolnát ábrázolja.

Népfőiskola (0.231 km)
Régi népiskola (0.282 km)