Téglahíd

Híd
A Stara cesta és a Moyzesova utcák közötti kis, névtelen úton a patak fölött
Rövid leírás:
A kis, Nyitra megyei falu Árpád-kori eredetű. A település magjának déli szélén kanyargó patak egykor a Kinoránytól keletre folyó Nyitra egyik jobb parti mellékága lehetett. Ma már nem élő víz, a folyóval sincs közvetlen kapcsolatban.

Ezen vízfolyás fölött épült talán a 19. században a falu legidősebb hídja. A kétnyílású építmény a mederben álló, kőből épült középpillérre támaszkodik. Nyomott szegment íves, mintegy 6 méter tiszta fesztávolságú boltíveit téglából falazták.

A híd, bár máig ellátja eredeti feladatát, így része a község belterületi úthálózatának, nem bonyolít nagy forgalmat, így szinte már feledésbe merült.

A leíráshoz felhasználtuk Peter Paulík: Mosti na území Slovenska. (Bratislava, 2014.) c. munkáját. A kép szintén e kötetből származik.

Forgách-kastély (10.069 km)
Keglevich-kastély (12.103 km)