Szentháromság görög katolikus templom

A település központjában
A Szentháromság tiszteletére felszentelt görög katolikus istenháza
1892-ben eklektikus stílusban épült. Rendszerváltás előtt, 1948–1990 között ortodox templom volt, csak 1990 után kapta vissza az unitus egyház.

Az egyhajós, nyugati homlokzati tornyos templom főhomlokzatát lábazatos, fejezetes pilaszterek tagolják, elkeskenyedő szentélye fölött kontyolt nyeregtető található. Egyedüli bejáratát középen helyezték el, a kapuzat felső részén keretezett félkör alakú karzatablak található. Fölötte kör alakú, keretelt világítóablak látható. A torony alsó emeletének tükrében két félköríves záródású, ugyancsak keretelt keskeny ablak áll. Felső emeletének sarkait fejezetes pilaszterek erősítik, négy oldalán nagyméretű, keretelt, félköríves záródású, zsalugáteres ablakkal. A torony tetején sokoldalú karcsú sisak áll, 1892, 1971 évszámokkal. A hajó oldalát lizénák tagolják, közöttük nagyméretű félköríves záródású ablakok állnak. A hajó síkmennyezetű. Hagyományos beosztású: pronaos (előhajó), naos (hajó), oltár. A pronaos bal oldalán mellékoltár áll, Krisztus urunk koporsója tiszteletére. A hajó gazdagon díszített freskókkal. A bejárat fölött karcsú faoszlopokon álló karzat található, mellvédje gazdagon díszített. Keskenyebb szentélye sokszögzáródású. Ikonosztáza 22 festett táblából áll, fő oltárképe az utolsó vacsorát ábrázolja. A templom bejárata előtt feszület áll.

Tájház (0.320 km)
Fráter-kúria (0.762 km)