Szent Márton templom és Nepomuki Szent János kápolna

Sládkovičova utca 8.
Rövid leírás:
A templomot Tours-i Szent Márton tiszteletére szentelték. A ma is látható templomot 1370-80 között építették egy régebbi (1244-ben említett, és régészeti ásatásokkal tisztázott) templom helyén. E templom alaprajzát a jelenlegi templomon belül eltérő színű padlóburkolat jelez. A Szent Márton templom déli kápolnája gótikus stílusban épült a 15. században, majd 1520-ban és 1640-ben átépítették. A templom tornya masszív, már a reneszánsz stílusát képviseli. Négy sarkán és bejárata körül festett kváderköves díszítést láthatunk. Toronyórájának szintjén nyitott külső folyosó futja körbe.
A templom barokk berendezése a 17-18. századból való, a kóruson pedig két 17. századi domborművet tekinthetünk meg. Oltárképén a szent életének legismertebb eseményét láthatjuk, amint épp odaadja fél köpenyét a koldusnak.
A templomtól Ny-ra, pár lépésre található a külön álló, kicsiny, 16. századi Nepomuki Szent János kápolna, melynek külseje korai barokk képet mutat. Védőszentjének 1741-ből származó szobrát a kápolnában találjuk.