Szent Márton plébániatemplom

Oberwarterstrasse, a falu közepén lévő útkereszteződésben
Rövid leírás:
Az Árpád-kori eredetű falu első temploma a 13. században épült, azonban ez nyomtalanul elpusztult. Ugyancsak nincs a felszínen látható nyoma a középkor során végig álló templomépületnek, amely a 16. században egy időre a protestánsok használatában volt. A mai templom 1697-ben épült, a plébániát 1698-ban alapították újra. (Ennek épülete ma a tér ÉK-i sarkán áll.) A templomot 1755-ben átépítették.
A templom kora klasszicista stílusban épült. Az épület alaprajza viszonylag ritkának számító típus: görögkereszt alakú, centrális épület. A bejárat fölött kicsike torony emelkedik.
Főoltára klasszicista, 1795-ben készült, az alamizsnát osztó Szent Márton püspököt ábrázolja. Szószéke 1798-ban készült copf stílusban. A nyugati keresztszárnyban egy 17. századból származó olajfestményt találunk, témája a Szent Kereszt feltalálása.
Figyelemre méltó a végül falu e templomhoz vezető főutcája a sok rendezett, eredetihez közeli képet megőrző, századfordulós paraszt-polgári házával.