Szent Márton plébániatemplom

Hlavná ulica (Fő u) és a Smotanová utcák kereszteződésében
Rövid leírás:
Keletelt, egyhajós templomépület, nyugati toronnyal. Az Árpád-korban létrejött településen a ma álló templomot Szent Márton tiszteletére építették 1450-ben, késő gótikus stílusban. Ennek tanúi a sokszög záródású szentély gótikus boltozata és támpillérei. 1746-ban, majd a 19. században is átépítették. A klasszicizáló, 18. század végi főoltára Szent Mártont ábrázolja. A templomot a 16. században a protestánsok vették át, mivel a lakosság a református hitre tért: Később, az ellenreformáció idején, 1732-ben visszakerült a katolikusokhoz, a reformátusok pedig a közelben új templomot építettek. A templomot még a 19. században is lőréses, bástyás fal kerítette. A műemlék Szent Márton templomot 1977-ben restaurálták; tornyát 2004-ben újították fel.

Nagyon szép épület, kár, hogy nem tudtam a közelébe menni, a koordinátát is távolról rögzítettem

Tájház (0.053 km)