Szent József plébániatemplom

A kép forrása: Ueb-at /wikipedia.org
Mogersdorf 172
Rövid leírás:
A mai római katolikus plébániatemplom a 17. századi Szent Márton templom helyén áll. 1775-ben épült barokk stílusban. Keletelt, egyhajós csarnoktemplom, nyugati homlokzatának síkjában háromszintes, gúlasisakos toronnyal. Téglalap alaprajzú hajójához keleten kissé keskenyebb és alacsonyabb szentély csatlakozik, amely a nyolcszög három oldalával záródik.

A diadalív falfestménye a szentgotthárdi csatát ábrázolja. Egy lovas kezében a címeres magyar zászlót tartja. A kép 1912-ben készült, Joseph Rösch munkája.

A fő- és a mellékoltár neoromán stílusban készült 1900 körül. A szószék a 18. század 2. feléből származik. A szószékkosáron és -mennyezeten is aranyozott rokokó díszítés található. Szintén rokokó a főoltár melletti, fából készült Szűz Mária-szobor, melyet a Schlosslbergről hoztak át.
A csillár neobarokk. A toronyaljban 18. századi Pieta látható.

Emlékkereszt (1.008 km)