Szent Antal kápolna

Kápolna
Hauptplatz
A Főtér ÉNY-i csücskében
Rövid leírás:
A helység első említése 1289-ből ismert. 1333-ban már állt a Szent Egyed tiszteletére szentelt plébániatemploma és a paplak. 1532-ben a települést elpusztították a törökök, ezután horvát telepesekkel népesítették be.

A Szent Antal tiszteletére szentelt kápolnát 1796-ban építették korai klasszicista stílusban. 1874-ben tűzvész miatt újjá kellett építeni. 1975-ben restaurálták, így ma kitűnő állapotban van.

Kis méretű, kör alaprajzú, kupolával fedett épület. Az egyszerű, csak két keskeny párkánnyal tagolt homlokzaton nyíló, egyetlen bejárat fölött háromszögletű, timpanonszerű szemöldökpárkány díszítés látszik. Kupoláját nagy méretű latinkereszt koronázza. A kápolna egyetlen belső terét az ovális ablakokon beáramló fény teszi némiképp világosabbá.