Szent Anna-kápolna

Kápolna
A falu északnyugati szélén, a Beketfalvára menő út melletti temetőben
Rövid leírás:
A magyar lakosságú két testvérközség közül nyugatabbra esik Kislúcs. Ennek főutcáján, nyugaton az utolsó teleknek számító temetőben áll a falu híres, Szent Annáról nevezett búcsújáró kápolnája.

A kápolna a 18. század második felében épült klasszicizáló későbarokk stílusban. Egyhajós, kontyolt nyereg tetős épület, egyenes szentélyzáródással. Délnyugati (utcai) homlokzatába húzva alacsony, kettős gúlasisakkal koronázott harangtorony áll. Hajója síkmennyezetes, míg szentélyét csehsüveg boltozat fedi. Oltárán Szent Anna aranyozott kegyszobra áll. A kápolna mai képét 1884-es átépítésekor nyerte el. Azóta lényeges változás nem történt rajta.

A Kislúcs nem önálló plébánia. Szent Anna napi kápolnabúcsúját leginkább a környező csallóközi magyar falvak katolikus lakossága látogatja.

Bittó-kripta (5.655 km)
Tájház (8.672 km)