A koordináták csak a településre és nem az objektumra mutatnak!
Piața Trandafirilor
Rövid leírás:
A református templom a városka főterének keleti oldalán áll. Nyugati homlokzati tornya mögött – melyet 1614-ben emeltek – áll a többször is bővített és átalakított templomtest. Az eredetileg négyszakaszos gótikus hajóból mára csak a legnyugatibb szakasz falai maradtak meg, a keleti négyzetes alaprajzú térrész határoló falait elbontották, s napjainkban egy-egy 1801-ben, illetve 1905-ben épült bővítmény fogja közre. A hajó, illetve a bővítmények terei fölé csehsüveg boltozatot építettek. A nyolcszög öt oldalával záródó gótikus szentély fölé hálóboltozat borul, melynek zárókövein a Drágffy és a Jakcs családok címereit láthatjuk, míg falait négykaréjos és halhólyagos mérművekkel díszített ablakok törik át. A szentély déli falában lombard motívumkincsű, reneszánsz, papi ülőfülke található. A templom berendezési tárgyai közül a 15. század végi ötüléses stallum, az ugyancsak ez idő tájt öntött harang, a 16. és 18. századból származó sírkövek, illetve az 1806-ban készült tizenkétszög alaprajzú klasszicista szószék kiemelkedő értékűek.
sebijo

Csehvár (0.978 km)