Piac tér 25. szám
Rövid leírás:
A mai református templom helyén állhatott a Zsigmond király adománylevelében említett Boldogságos Szűz temploma, amelyet 1557-ben vettek birtokukba a reformátusok. Mai formáját 1798 és 1802 között nyerte el, klasszicizáló barokk stílusban. 1798-ban nyugat felé bővítették, amelyet a templom nyugati oldalán terméskőbe metszett felirat is megerősít. Majd lebontják a régi tornyot és 1802-ben kelet felé is kibővítik és új tornyot építenek. A munkálatokat Éder Jakab kőműves mester végezte. Ezt is megerősíti, a torony oldalán, szintén terméskőbe vésett felirat. 1827-ben villámcsapás miatt a torony leégett. 1829-ben, majd 1834-ben földrengés okozott nagy károkat. 1924-ben a zsindelytetőt horganyzott bádoggal cserélték fel. 1926-ban belül, 1928-ban kívül újították fel. Javítva volt még 1954-ben, 1983-ban, majd 1994-ben tetőjavítást végeztek. 1997-ben lefestették a tornyot és a födémet.
Egyhajós templom, keleti homlokzata előtti toronnyal. A torony földszintje és első emelete lizénás-tükrös díszítésű. Torony alatti, keretelt, egyenes lezárású ajtajának frízében az 1802-es évszám látható, fölötte timpanon, amelynek mezejében építési emléktábla van elhelyezve. A timpanon fölött ovális ablak látható. A torony sarkai lekerekítettek. A hajó koronázópárkánya ráfut a főhomlokzatra és körülöleli a tornyot. A párkány fölötti tükörben ovális ablak áll. A következő párkány fölött keretelt félköríves záródású ablak áll, mind a négy oldalon, szemöldökkel, könyöklőpárkánnyal és tükrös köténnyel. Az ablakok két oldalán lábazatos fejezetes pilaszterek állnak. Barokkos, sokoldalú, karcsú, lanternás toronysisakján az 1937-es évszám olvasható. Alatta óraíves párkányt képeztek ki.
A hajó oldalain keretelt szegmensíves ablakok állnak. A déli oldal középtengelyében egyenes lezárású bejárat áll, két oldalán lizénákkal, fölötte vállra futó, hármas szegmensíves szemöldökkel. Nyugati homlokzatán hasonló bejárat található, amely fölé ereszt szereltek. Ezt használják főbejáratként. Fölötte ovális világítóablak látható. Az északi falhoz külső lépcsőház kapcsolódik, amely a nyugati karzatra vezet.
A hajó síkmennyezetű. A kékre festett mennyezetet csillagok borítják. A mennyezet alatt szépen profilált övpárkány húzódik. A nyugati karzatát négy, a keleti, orgonakarzatát két oszlop támasztja alá. Mechanikus csuszkaládás orgonáját Kiszel István orgonaépítő készítette 1880-ban, amelyet 2002-ben Pünkösti Apor Miklós újított fel. Az északi falra erősített szószéke orgonafából készült 1860-ban. Díszes papi stallumát 1860-ban, fenyőfa padjait 1815-ben, diófából készült, ládaszerű úrasztalát 1854-ben készítették.
A templom torony alatti átjárójában Keresztesi József prédikátor és Lengyel József tiszteletes emléktáblája, a templomban pedig Hegedűs Albert és Balázs Lajos lelkipásztorok emléktáblája található.