Pusztaújlak 42. szám
Rövid leírás:
1792-ben épült a hajdani templom helyére, klasszicizáló barokk stílusban. 1887-ben újjáépítették a tornyot és a tetőt. 1944-ben egy orosz tank lerombolja a tornyot, amelyet az 50-es évek végén építettek újjá. 1992-ben teljes felújításra került sor. Kicserélték a bútorzatot és lambériával borították a falat. Utolsó teljes felújítása 2006–2008 között történt.
Egyhajós templom, nyugati homlokzata előtti toronnyal. Mind a torony, mind a hajó lizénás-tükrös díszítésű. A torony alatti főbejárata egyenes lezárású, fölé ereszt szereltek. Fölötte kerek világítóablak látható. A hajó koronázópárkánya ráfut a homlokzatra és körülöleli a tornyot is. A párkányokat bádog fedi. Az első emeleten egy ovális ablak, a másodikon, oldalanként egy-egy félköríves, zsalus ablak áll. Hegyes toronysisakja alatt barokk óraíves párkányt alakítottak ki. A hajó ablakai szegmensíves záródásúak. Déli oldalának közepén levő, egyenes lezárású bejárata fölé ereszt helyeztek el.
A hajó síkmennyezetű. Két végében egy-egy karzat áll. Fából készült szószékét az északi fal mellé helyezték. A falakat körben lambéria borítja. A templomban egy építési emléktábla található.

Baptista imaház (2.811 km)