Pósalaka 126. szám
Rövid leírás:
1675-ben épült valószínűleg a régi templom helyén. 1797-ben kezdték megnagyobbítani. A munkálatokat 1802-ben fejezték be. Klasszicizáló barokk stílusú. A tornyot 1827-ben újra javítják. 1884-ben nagyobb javítást végeztek. 1971-ben a külső részét javították. 1982–1984 között a templombelsőt újították fel. Utolsó felújítása 2003-ban történt.

Egyhajós templom, nyugati homlokzata előtti toronnyal. Toronyalatti bejárata egyenes lezárású, fölé nyeregtetős ereszt szereltek. Mind a torony, mind a hajó lizénás-tükrös díszítésű. A torony sarkai lekerekítettek. A bejárat fölött hosszúkás ovális, az első emeleten kerek világítóablak áll. A hajó koronázópárkánya rászalad a főhomlokzatra és körülöleli a tornyot is. A második emeleten, mind a négy oldalon egy-egy félköríves záródású, vállra futó, záróköves szemöldökű, és kötényes könyöklőpárkányos ablak látható. A sokoldalú, barokkos toronysisak alatt óraíves párkányt képeztek ki.

A hajó keretelt ablakai szegmensíves záródásúak. A tetőt bádog borítja. Félköríves záródású szentélye keskenyebb a hajónál. Déli oldalán egy szegmensíves, végében egy kerek ablak látható.
A hajó síkmennyezetű. Mindkét végében egy-egy karzat áll, melyeket két-két oszlop tart. Szószékét a déli falra erősítették. A falakat két méter magasan lambéria borítja.

Baptista imaház (0.097 km)