A kép forrása: wikipedia
A falu központjában.
Rövid leírás:
Az Árpád-kori eredetű magyar faluról a fennmaradt írott források először a 13. században emlékeznek meg.

A kisközség református temploma két utca elágazásában épült 1815-1827-ben. Az építés lassú ütemét a kor rossz gazdasági feltételei, s az egyházközösség alacsony lélekszáma teszik érthetővé.

Északnyugat-délkelet tengelyű, egyhajós, nyeregtetős templom. A déli homlokzat síkjából mintegy rizalitszerűen kilépő toronyrész deszka lefedésű. A félkörív záródású templomhajót concha és stukkó díszítésű porosz boltozat fedi, amelynek ívei a térbe benyúló félpilléreken nyugszanak. Érdekesek a festett faragott fakarzatok, valamint a gyülekezeti reneszánsz kelyhek. A falu neves szülöttének, Otrokocsi Fóris Ferenc gályarab református prédikátornak emlékét emléktábla őrzi a templom falán.

Kripta (1.205 km)
Új temető (2.704 km)