Şieu, nr. 295/A,
Rövid leírás:
Az egyszerű kialakítású épület a birtokos és a lakosság református hitre térése után nem sokkal, a 18. század második felében épült. A területet gróf Wass Krisztina ajándékozta az egyháznak, a templomot fia, Kemény Sámuel építtette.
Az észak-déli tájolású épület bejárata a déli oldalon van, a homlokzat közepén a templom kétszintes tornyával. A külső felületen egyszerű koronázópárkány fut körbe. A toronysisak és a hajó nyeregtetője bádoggal borított, míg a szentély cseréppel fedett. A téglalap alaprajzú hajóhoz félköríves apszis csatlakozik, ión fejezetes pilasztereken álló csehsüvegboltozat fedi.
A hajó déli oldalán kosáríves árkádú, enyhén ívelt falazott mellvédű orgonakarzat található, orgonáját 1886-ban készítette Nagy József brassói mester.
A hajóban hársfából készült, népies rokokó stílusú padok állnak, mellvédjükön különböző motívumokkal díszített növényornamentikával. Az értékes faragott padok igényes belső térkialakításról tanúskodnak.
A templom felépítése, díszítése és a bútorzat stílusában a marosvécsi, pókakeresztúri, nagyercsei, erdőcsinádi református templomokéval mutat hasonlóságot.