Forrás: Google Earth
A település központjában, a Fő utcán (Hlavná ulica)
Lakszakállas (Sokolce) falu az Alsó-Csallóközben, Komáromtól 20 km-re északnyugatra.

Református temploma egyhajós, támpillérekkel gyámolított, poligonális záródású, keleti szentélyrésszel, hangsúlyos nyugati toronnyal. A jelenlegi hajó nyugati szakaszát egy 13. századi kisebb urasági templom falai alkotják. A 15-16. század fordulója táján végzett átépítés során emelték a különleges háromszög-záródású csillagboltozatos szentélyt, északi oldalán sekrestyével. Ebből a korból származó építészeti részletek a későgótikus díszítésű szentségház, a csúcsíves diadalív, a hajó támpillérei, valamint a déli oldalon két db eredeti, mérműves ablaka is. A 18. századi építkezések során épült barokk déli előcsarnok, az íves oromzatú nyugati homlokzati fal és a hajótetőből kinyúló huszártorony az 1936-os átalakításig volt látható. Ekkor az előcsarnokot elbontották, a mérműves ablakok mintájára az északi és déli oldalon egyaránt új ablakokat törtek a falakba, a belső berendezést kicserélték, végül nagyméretű harangtornyot emeltek a nyugati homlokzat elé.

A Rómer Flóris Terv 2016 és 2017 évi támogatásából sor került a hajó héjazatcseréjére: az azbesztpala-fedés elbontásával cink-titán anyagú fémlemez fedés készült A munkálatokhoz kapcsolódóan megtörtént az utca felőli villamosvezeték-csatlakozás áthelyezése és az ereszrendszer teljes cseréje. A munkálatok az ARRI s.r.o. és Lénárt Sándor, ekecsi vállalkozó kivitelezésével zajlottak.

Tájház (4.189 km)
Zichy-kastély (10.090 km)