A Gábor Áron tér délnyugati sarkán
Rövid leírás:
A középkori eredetű mezőváros központjában lévő, szabálytalan téglalap alakú főtér délnyugati sarkában áll a település református temploma. A barokk stílusú, egyhajós, nyugati tornyos, a nyolcszög három oldalával záródó szentélyű, keletelt templomépületet 1770-1782. között építették fel, talán egy korábban itt állt fatemplom helyére. A hajó északi és déli homlokzatán 1-1 későreneszánsz ízlésű, faragott, kő ajtókeretet találunk, melyeket a későbbi, 19. században épült támpillérek részben eltakarnak. Ezek minden bizonnyal a korábbi, talán 17. századi templomból kerültek kibontásra és beépítésre az új, a 18. sz végén emelt templomba. Feliratuk latin nyelvű zsoltárrészletekből és 1782. évszámból áll, utóbbi biztosan nem a készítésük idejét jelzi.

Az épület mai képét az egész városközpontot elpusztító, 1834-es tűzvész utáni helyreállítás ill. bővítés során nyerte el. Ekkor, ill. az 1846-54. közötti toronyfelújításkor került rá néhány klasszicista ízlésű műrészlet is, pl. a két bejárat előtt felépült 1-1 portikusz.

A templom hajóját dupla hevederívekkel elválasztott csehsüveg-boltozatok fedik. A református liturgia elvárásainak megfelelően centrálisan kialakított tér közepén az úrasztala és a szószék található. A hajó nyugati végében, illetve az északi és a déli portikusz előtt nagy méretű karzatokat építettek. A klasszicista szószékkorona 1843-ban, míg az úrasztala 1844-ben készült.