Piaţa Unirii nr. 7.
Rövid leírás:
A romanika idején épült templom hajóját egyszerű síkfödém fedte, déli oldalát fülkék szegélyezték. A főhomlokzatát vaskos harangtorony uralta. A román kori templomot először a gótika idején építették át. A 14. század második felében épült fel a régi szentély helyén az új sokszögzáródású, a hajóval azonos szélességű gótikus szentély. A templom a 19. század végére annyira rossz állapotba került, hogy a korábbi felújítási elképzeléseket elvetve, egy új templom építését kezdeményezte a település. 1906-ban írták ki a pályázatot a tervek elkészítésére.
A régi templomtól 15 m-re épült fel az új tervek szerint a ma álló épület a 19. századi historizmus neoromán stílusában. A tervező, Dobovszky József szerint, a 16. század óta református vallású közösség szellemiségnek leginkább ez a stílus felel meg.
A kelet-nyugati tájolású, egyhajós épület centrális szervezésű, a hajót középen szeli át a kereszthajó. A hajó nyugati oldalán áll a szentély, amely a kereszthajóhoz hasonlóan egyenes záródású. A hajó keleti oldalán, a homlokzatot három torony tagolja. Középen egy magas harangtorony, a széleken két, a hajó magasságáig emelkedő, sisakkal fedett lépcsőtorony található.
A belső térben a főhajót keresztboltozat, a kereszthajót félköríves dongaboltozat fedi. A boltszakaszokat egymástól virágmintával kifestett hevederek választják el. A kereszthajókban mindkét oldalon és a bejárat felett lekerekített sarkú karzat található.

Magna Curia (0.540 km)
Déva vára (0.868 km)