Ciocârliei utca, 3. szám
Rövid leírás:
A Margittától 25 kilométernyire fekvő település neve a püspöki tizedjegyzékben tűnik föl először 1294-ben Villa Zeplak, majd 1327-ben Sceplak formában. A község ősi temploma is feltehetően román kori építmény. Az egyhajós istenháza nyugati homlokzata előtt áll a torony, amely 1751-ben épült, s amelynek sarkait lépcsős támpillérek erősítik. A torony alsó szintjén három oldalon egy-egy nagy, félköríves záródású, záróköves, keretelt, zsalugáteres ablak található. Fölötte oldalanként egy-egy félköríves szemöldökű, kisméretű, zsalugáteres ikerablak található, amelyeket román kori kőoszlop választ el egymástól. A torony felső részén is hasonló ablakok vannak. A sokoldalúan csúcsos sisak alatt óraíves párkány fut körbe. A hajó déli részéhez portikus kapcsolódik. A hajó síkmennyezetű, keleti vége szegmensíves záródású, itt áll az orgonakarzat.

Vármaradvány (4.449 km)
Fráter-kúria (11.040 km)