December 1. utca, 22. szám
Rövid leírás:
A belényesi református templomot barokk stílusban építették 1780-1782-ben, tornya 1785-re készült el. Mai formáját 1898-ben nyerte el ekkor ugyanis átépítették. Az egyhajós templom tornya a keleti homlokzat előtt áll, amelynek kontyolt, nyerges tetején kis huszártorony áll. A torony és a hajó széleit falpillérek díszítik. A torony alatt található az egyenes záródású főbejárat, amely fölött ovális, a főpárkány fölött pedig kör alakú ablak található. A következő párkány fölött íves szemöldökű, könyöklőpárkányos, íves záródású, zsalugáteres ablakok található, a toronysisak alatt pedig óraíves párkány, rajta toronyórával. A hajóhoz bal oldalon nagy méretű portikusz kapcsolódik, háromszögű csúcsán és két utolsó attikáján egy-egy apró torony áll, itt található a főbejárat. A hajó hevederíves, csillagboltozatú, a hevederívek pedig fejezetes pilaszterekre támaszkodnak. A díszes szószék az északi fal közepén áll, a templom két hosszanti végén faragott oszlopokon álló karzat található. A nyugati karzaton áll az orgona, amely 1817-ben készült. A tágas portikusz szegmensíves boltívekkel kapcsolódik a hajóhoz. A templomkertben a belényesi medence mártírjai emlékére állított három kopjafa található.