Püspöki kastély

Piešťanská u., (a település északi részén)
Rövid leírás:
Mai formájában négyzet alaprajzú, négy szárnyú, belső udvaros, emeletes épület. A sarkokat emeleti szinten kör alakú zárt erkélyek emelik ki. A főbejárat, fölötte erkéllyel, a kilenctengelyes főhomlokzat közepén nyílik.

A kastély a 16-17. század fordulóján épült. Forgách Ferenc nyitrai püspök (később esztergomi érsek) 1602-ben már engedélyezte Pázmány Péternek, hogy itt írja meg az egyik művét, vagyis a kastély építtetője talán még Forgách elődje, Fejérkövi István lehetett. A kastélyt az 1715-öt megelőző néhány évben átépítették, majd egy újabb átépítésre került sor a 19. század elején, aztán egy korszerűsítésre a század végén. A 19. századra a beszámolók szerint a környék legszebb épülete lett.
1948-ban elkobozták a püspökségtől. 1993-ban kapták vissza, a mai állapot az azután kezdődött felújítás eredménye.