Polgármesteri hivatal épülete

Rózsák utca (Trandafirilor) 27. szám
Rövid leírás:
Az utcasorban álló, földszintes, nyeregtetős, cseréppel fedett, "L" alaprajzú sarokház, a 20. század elején épült szecessziós stílusban. Ablakai egyenes lezárásúak, könyöklőpárkánnyal. Az épület hosszában, a lábazatból kiinduló pilaszterek hullámos vonalú övsávba futnak, az így kialakuló tükrök téglaberakásos díszítésűek. A főhomlokzat enyhén előrelépő középrizalitját pártázatos attika zárja le. A pártázat két oldalán levő pilaszterek oszlopként emelkednek a koronázópárkány fölé. A jobb oldali, háromtengelyes épületrész lépcsőzetes oromzattal zárul. Ablakai magasabbak, félkörívesek. Ettől balra van a főbejárat, mely félköríves lezárású, nagy, íves, vállra futó szemöldökkel, oldalain pilaszterekkel. Az épület sarkán bástyaszerű csúcsos torony áll, félköríves bejárattal. Két oldalán, két-két pilaszter között, egy-egy nagyméretű, félköríves ablak világítja meg az itt levő üzletet.

Telegdy-kastély (0.596 km)
Baptista imaház (3.148 km)