Nepomuki Szent János kápolna

Kápolna
Hauptstrasse és a Berggasse csomópontján képződött háromszögletű teresedésen
Rövid leírás:
Nepomuki Szent János az utak és hidak védőszentje, központi helyre épített kápolnáját a falu kápolnájának is nevezik.

A barokk épületet 1745-ben emelte a falu közössége, erről az egyenes záradékú, kőkeretes, díszes portálra helyezett tábla felirata árulkodik ("Tise Kobeln hat erbaut ein ganze Gemeinde 1745").

Félköríves szentélyzáródású, egyterű építmény. A falakat és a tetőt kiugró párkány határolja. Ívháromszög alakú oromzata csigavonallal díszített, efölé emelkedik a kis, bádoglemezzel fedett hagymakupolájú harangtorony. A kápolnateret egyszerű kőkeretes, félkör záródású barokk ablak világítja meg.

Az épületen belül az apszis fülkéjében Nepomuki Szent János újonnan készített szobra áll.

A bejárati kapu fölötti falba helyezett tábla örökíti meg az épület egyik felújítását. E szerint szintén az egész falu részt vett a munkálatokban, amelyek 1937-ben történtek.

Oláh-kastély (0.278 km)
Kereszt-oszlop (0.313 km)