A koordináták csak a településre és nem az objektumra mutatnak!
Érbogyoszló 100. szám
Rövid leírás:
A falu írásos említése 1552-ből származik Bogyozlo néven. A szláv Budislav személynévnek a magyarított származéka.

A Margittától 13 kilométerre, északnyugatra fekvő település jellegzetes 19. századi portája a klasszicista stílusú családi ház, amelyből egyre kevesebb van már az Érmelléken. Fésűs beépítésben, utcafronton, szabadon álló, téglalap alaprajzú, nyeregetetős, oromzatos, cseréppel fedett, egytraktusos épület. Utcai homlokzatán három egyenes záródású ablak nyílik egybefutó könyöklőpárkánnyal. Udvari főhomlokzatán oszlopos árkádos tornác található, végében a kamrával. A tornácra lépcső vezet. A kőmellvéden két nyílás van, verőce ajtóval.