Községháza

Szabadság tér (Piaţa Libertăţii) 1. szám
Rövid leírás:
A 20. század elején épült eklektikus stílusban. Csatlakozó (zárt sorú) beépítésben álló, egy emeletes, téglalap alaprajzú épület. Lábazatát terméskőből kirakott csonkaoszlop-szerű részek tagolják. A földszinten öt egyenes záródású ablak áll, könyöklőpárkánnyal. Az ablakok magasságában levő falsíkot téglautánzatú kerámiarátét borítja. Jobb sarkánál nagyméretű kapubejárat látható. Az emelet középső tengelyében álló öt ablak félköríves záródású, díszes vállakra futó szemöldökkel. Az ablakok előtt konzolos balkon, amelyet díszes balusztrád határol. A két szélső tengelyen páros, egyenes záródású ablakok állnak, kötényes könyöklőpárkánnyal és közös szemöldökkel. Az ablakok közötti teret itt is téglautánzatú kerámiarátét díszíti. A tetőzet középtengelyében csúcsos tetőépítmény látható, előterében oromzat félköríves kijárattal, kis balkonnal. Két oldalt a tetőn háromszögű világítóablakok állnak.