Katolikus paplak

A kép forrása: Pinkafelder/wikipedia.org
Weinhoferplatz 1
Rövid leírás:
A település mai neve már 1289-ben olvasható a forrásokban (Pinkafelde). A terület 1644-től a Batthyány család uradalma.

A katolikus templom barokk stílusban épült a 18. század közepén. E templomtól keletre található a 20. század első évtizedében felépített paplak. Egy traktusos, két szintes, nyereg tetős, cseréppel fedett, eklektikus épület. A szerény vakolatdíszű, tengelyszimmetrikus kialakítású főhomlokzat közepén sekélyen előreugró, három tengelyes, felül háromszögű timpanonnal koronázott rizalit épült. Ennek közepén nyílik a főbejárat, amely fölé egy kis erkély ugrik ki. A homlokzat leghangsúlyosabb elemének számító, felül kőkereszttel ékesített timpanon sík mezejébe, egy félkörös záradékú szoborfülkét is kialakítottak.

Régi népiskola (0.070 km)
Népfőiskola (0.096 km)