Jakab-palota

Városi palota
Cím:
A történelmi belváros keleti szélén, a Mlynská (Malom) és a Štefánikova utcák kereszteződésében, a Városi Parkban.
Rövid leírás:
A középkori belvárost keletről megkerülő, mára nyomtalanul betemetett Malom-árok hídja mellett épült 1903-ban, Mátyás király emlékére. Építtetője Jakab Árpád, a velencei gótikus építészet nagy csodálója volt, akiről a ház a ma is használt nevét vette. Érdekesség, hogy építéséhez azokat a köveket is felhasználták, amelyek a közeli Szent Erzsébet székesegyház akkoriban folyó restaurálásakor onnan kikerültek. Bejárata mellett tábla örökíti meg Mátyás király emlékét az alábbi felirattal: \\\"Kassa város közönsége hálás szívében örökké él Mátyás, az igazságos király emléke, 1443-1943.\\\"
2011-07-27 22:35:00

2013.06.09 14:36 Lacipap állapot: 4 - koordináta: N 48° 43,305' E 21° 15,746' - egyéb

Ez egy nagyon szép, tetszetős állapotban lévő épület. A tetőnél apróbb beázások és vakolathullás található. A kerítésen is vannak elhanyagolt helyek.